Cu banii ne jucăm… Educație financiară învățăm!

Pentru a dezvolta copiilor respectul față de bani, față de munca părinților și a adulților în general, ne dorim să-i familiarizăm pe copii cu conceptul și valoarea banilor, a resurselor financiare și modul în care se câștigă acestea.

Începând de la grădiniță, copilului i se pot explica reguli simple despre cheltuirea si economisirea banilor. Împreună cu personajele din desenele și poveștile preferate, copiii vor parcurge un itinerar tematic  învățând termeni esențiali ai educației financiare. Itinerarul tematic pornește de la realitățile cotidiene mai familiare copilului cum ar fi ”pușculița” explorând apoi locuri  mai îndepărtate și anume ”sediul unei bănci”;”magazinul alimentar”, unde se familiarizează cu noțiuni și situații noi, înțelegând  cu  ușurință ce sunt banii, de unde avem bani, cum și pentru ce îi economisim, cheltuim sau donăm, transformând învățarea într-un joc interactiv .

Proiectul educațional ,,CU BANII NE JUCĂM…EDUCAȚIE FINANCIARĂ ÎNVĂȚĂM”va consta în desfășurarea unor activități de formare și informare a copiilor, a cadrelor didactice și a părinților, cu privire la noțiuni elementare de educație financiară, în vederea sprijinirii dezvoltării personale și, implicit, a dezvoltării comunitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *